Колку чини да работиш парк со брануваа
Датум на објавување: 2021-05-25 10:34:10 Посета:119

Затворениот парк за трамболина е забавен проект кој опфаќа млади луѓе. Овде тие не само што можат да стекнат нови пријатели, туку и да вежбаат правилно. Многу инвеститори се оптимисти за овој пазар. Значи, во колку пари треба да инвестира паркот за трамболина? Ако сакате да инвестирате, мора јасно да инвестирате во цената на паркот со брануваа.

1. Трошоци за инвестиција на работна сила на паркот на брануваа. Колку чини да се инвестира во затворен парк за брануваа? Таканаречениот софтвер е основа на хардверот. Парковите за брануваа не само што треба да нарачаат поврзана опрема за брануваа, туку треба да бидат опремени со вработени и да ги обучат за работни вештини пред да можат да работат. Овој дел од трошокот не може да се очекува да добие поврат. Ако имате 20 вработени во вашата арена, нивните трошоци за обука ќе достигнат десетици илјади долари.

202107021448084099

2. Инвестиција во опрема за паркови за брануваа. Во инвестицијата во паркот на брануваа, инвестицијата во забавна опрема е многу скапа, што претставува околу 40% од вкупната инвестиција. Бидејќи времето на производство на повеќето опрема е повеќе од 40 дена, неопходно е однапред да се нарача со производителот пред да се инвестира. Покрај тоа, ќе има празнини во конечните куповни единечни цени на различни производители, така што треба да ги избираме продавачите флексибилно, главно за да видиме дали другата страна може да гарантира квалитет и квантитет и дали може да обезбеди целосни договори и обврски по продажбата. .

3. Надоместоци за места во парковите со брануваа. Покрај плаќањето на депозитот за местото на одржување, мора да платите и од три месеци до шест месеци кирија за местото на одржување. Овој трошок е голем дел од инвестицијата покрај инвестицијата за опрема. Трошоците за изнајмување на затворен парк за брануваа варираат од град до град. Се разбира, сето ова е флексибилно. Треба да разговарате со сопственикот. Ако изнајмената површина е доволно голема, тогаш ќе има силна преговарачка моќ.

202107021448427536

4. Четврто, трошоците за украсување на паркот со трамболина. Местото мора да биде едноставно украсено, а цената може да биде евтина или скапа. Ако затворениот парк за брануваа се наоѓа во предградијата, не се потребни мерки за звучна изолација и намалување на бучавата.

5. Други трошоци за инвестирање во трамболина парк. Вклучувајќи комерцијално осигурување, разни трошоци пред оданочување и трошоци за маркетинг. Оваа такса е тешко да се користи за точна статистика.

6. Работен капитал на трамболина парк. Секоја комерцијална организација мора да подготви малку резервен работен капитал пред да се отвори и да се погрижи да ја одржува работата на местото најмалку три месеци. Колку повеќе се изобилуваат средствата на рака, толку е посилна одржливоста на местото на одржување.

202107021449041442

Горенаведените точки само го разјаснуваат начинот на пресметка и насоката на инвестицијата. Колку пари може да се потрошат зависи од специфичните операции на инвеститорот во инвестицискиот процес. Ако е можно, обидете се да не купувате стара опрема. Новата опрема за паркирање на затворен брануваа е попривлечна за туристите, а факторот на безбедност ќе биде поголем.